Gratis Verzenden ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ - ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ Snelle Levering ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ - ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ Vragen? Bel: 035-6916660, Van 8:00 Tot 22:00 Uur
0
Winkelwagen
€ 0,00
Hoya Circulair polarisatie slim 62mm (PHL) 5 1
Hoya Circulair polarisatie slim 62mm (PHL)
Hoya Circulair polarisatie slim 62mm (PHL)
Reviews | Review toevoegen

Minimaliseer reflecties en schitteringen met dit filter!

Levertijd

Op werkdagen voor 16 uur besteld, de andere dag in huis.

€ 29,50
Prijs per 

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen Supersnel betalen met  Tikkie Je accepteert de voorwaarden door hierop te klikken

Circulair polarisatie slim 62mm (PHL)

Met een polarisatiefilter is het mogelijk om reflecties en schitteringen te minimaliseren of zelfs volledig onzichtbaar te maken. Bij het fotograferen van voorwerpen achter glas, bijvoorbeeld in een museum, kan het spiegelende effect van het glas met behulp van een polarisatiefilter worden onderdrukt. Verder kan met een polarisatiefilter een foto worden gemaakt van vissen en planten in een vijver, iets wat zonder filter nauwelijks mogelijk is door de schitteringen en reflecties op het water. Een ander effect van het gebruik van een polarisatiefilter is dat een wolkenlucht veel meer contrast krijgt.

Met een goed circulair polarisatiefilter kan een fotograaf een opvallende verbetering van zijn fotografische expressie bereiken. Een polarisatiefilter laat alleen licht door dat in een bepaalde richting gepolariseerd is. Licht dat van spiegelende oppervlakken wordt teruggekaatst is vaak vrij sterk gepolariseerd, en deze reflecties en schitteringen kunnen dus met een polarisatiefilter, mits dit in de juiste stand staat, goed worden onderdrukt.

Door aan de voorste ring van het polarisatiefilter te draaien kunt u het effect bepalen. Omdat het Hoya Circulair polarisatie slim filter een dunne rand heeft kunt u het filter ook op een groothoeklens plaatsen zonder dat de rand van het filter in beeld komt.

Wat is nu het voordeel van een polarisatiefilter? Door de filtering van bepaalde richtingen licht worden reflecties in vensters, op wateroppervlakten en op nagenoeg alle natuurlijke materialen tegengehouden. Toch ligt daar niet het grootste voordeel. Dat ligt namelijk in de weergave van natuurlijke materialen. Fotografeert u een landschap onder een mooie zon met blauwe hemel, dan neemt het filter de reflectie weg van die blauwe hemel die zich overal op blaadjes, bloemetjes en grasprietjes bevindt. Zo krijgt uw landschap een veel diepere, rijkere kleur. We noemen dat een grotere kleurverzadiging.

Omdat zich ook in direct, natuurlijk licht veel gepolariseerde lichtstralen bevinden, wordt ook de blauwe lucht met een dieper blauw weergegeven en de witte wolken daarvoor dus met een krachtiger wit. Ook veroorzaakt een polarisatiefilter een betere contrastverhouding tussen de zonbelichte partijen en schaduwpartijen.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Prima filter -

Prima filter niks mis mee

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Openingstijden Winkel

Maandag: 09.00 tot 17.00 uur
Dinsdag: 09.00 tot 17.30 uur
Woensdag: 09.00 tot 18.00 uur
Donderdag: 09.00 tot 17.30 uur
Vrijdag: 09.00 tot 19.00 uur
Zaterdag: 9.30 tot 17.00 uur

Contact

Telefoto Strik
Brinklaan 72, 1404 GL  BUSSUM
035-6916660
info@telefoto.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop